Olvasnivaló

Jó szívvel ajánlom mindenkinek saját gondolataimat, s amit másoktól tanultam.

VAN JÓ MEGOLDÁS?

Se vele, se nélküle.

Mi a megoldás? Hogyan döntsek?

Szeretem, de már megőrjít. Már nem vagyok szerelmes belé, de hiányozna, ha nem látnám.

Olyan önző tud lenni, de máskor meg annyira kedves. Figyelmes is tud lenni, de annyira lassú.

Semmi nem elég neki, nem tudok eleget keresni. Fantasztikus a szex vele, de azon kívül semmibe vesz, vagy csak utasítgat. Mindig fáradt, már a gyerekkel sem törődik. A barátnői fontosabbak, mint én. Első helyen a barátok és a sör. Semmit nem lehet mondani neki, mert rögtön a plafonon van. Alig járunk el valahová. Bezzeg a ...!

Vigyázat! Ezeknek helyzeteknek a kiváltója és elszenvedője is kikerülhet bármelyik nemből!

A sor folytatható indulatosan vagy fásultan. Hallottál már ilyen mondatokat te is.

Sőt, esetleg megtapasztaltál már hasonlókat. Ilyenkor fölmerül a gondolat, hogyha ez mindig így volt, akkor miért kötöttük össze az életünket? Ha nem volt mindig így, mikor és mi változott meg? Mindenképpen azt érdemes megvizsgálni, mindketten érzékelitek-e a problémát, van- e hajlandóságotok változtatni, elég értékes-e a kapcsolatotok ahhoz, hogy javítani akarjatok rajta? Igenlő válaszok esetén lehet keresni a támogató, hozzáértő szakemberek segítségét a megoldás érdekében. Hiszen van remény maradást erősítő megoldásra.

Nemleges válaszok esetén pedig arra van esély, hogy segítséggel minimalizáljuk a válási folyamat testet, lelket, minden családtagot "mérgező", sérüléseket, fájdalmat okozó hatásait. A cél az, hogy különválás után is tudjanak a felek méltósággal és méltányosan viselkedni egymással, különös tekintettel szülői feladataik ellátására, hogy gyerekeiknek könnyebb legyen feldolgozni életük megváltozását.

Mindkét esetben fontolóra lehet és kell venni egy olyan szempontsort, mely segíthet a kérdés eldöntésében: Menjek vagy Maradjak?