Olvasnivaló

Jó szívvel ajánlom mindenkinek saját gondolataimat, s amit másoktól tanultam.

STARTVONAL

Okos ember nem keresi a bajt magának. És te természetesen okos vagy.

Persze kellemetlen dolgok ennek ellenére is megtalálhatnak. Ezért aki tudatosan, felkészülten akar neki vágni a páros életnek, az jól teszi, ha végiggondol néhány szempontot. Olyanokat, amikről a "rózsaszínű felhőben" még nem akarsz elgondolkodni, vagy távolinak tartod, esetleg nem is tudhatsz róla még...

Életem átélt eseményei - örömök, boldogság, bánat, fájdalom - olyan tapasztalatokkal gazdagítottak, amiket többségünk megismer páros élete folyamán. Engem azonban arra indítottak tapasztalataim, hogy tájékoztató, segítő szándékkal tovább is adjam azokat a lehetséges örömök megszerzésére és lehetőség szerint a buktatók elkerülésére.

Valahol el kell kezdeni az ismerkedést. Az érdemi rész akkor kezdődik, amikor a zene elhallgat, a diszkó bezár.

Udvarlás - létezik még? Vagy már elavult fogalom? Mire jó? Egymás megismeréséhez vezető szórakoztató és tanulságos út lehet. Ez alatt képet kaphattok arról, ki hogyan viselkedik különböző szituációkban, ki mit gondol az élet dolgairól, kit mi érdekel, kinek mi a fontos? Érdemes sok kérdést feltenni és sok választ begyűjteni. Fontos, hogy egy pár tudjon jókat beszélgetni! Tanulságos az is, hogy milyen sok közös, élvezetes időtöltést találnak.

A másik megismerését jelentősen megkönnyíti, ha magadat jól ismered. Végiggondoltad már, "mi leszel, ha nagy leszel?"   Milyen az érzelemvilágod, mi lakik a fejedben, milyen elvek szerint akarod élni az életed, mennyire szereted a társaságot, mik a vágyaid, milyen célokat tűztél ki rövid és hosszú távra, megtervezted-e az elérési útvonalat, mit gondolsz vagyonról, családról?

Milyen társat keresel tartós párkapcsolatra, végiggondoltad már? Vannak elvárásaid?

A közös élethez közös célok is kellenek. Ehhez össze kell egyeztetni az egyedi célokat.

Érdemes időben tisztázni a kompromisszumos megoldások és a konszenzusos megoldások közötti különbséget, hogy a közös életben majd ezeket jól használhassátok.

Ha veszed a fáradságot és mindezeket időben végiggondolod, és közösen a pároddal átbeszélitek, akkor nagy lépést tettél a jó döntés meghozatala felé. BÜSZKE LEHETSZ MAGADRA!