Olvasnivaló

Jó szívvel ajánlom mindenkinek saját gondolataimat, s amit másoktól tanultam.

AZ ÉLET NEM FŐPRÓBA

Ahányan vagyunk, annyiféle életet élünk. Lehet az életünk pazar, lehet irigylésre méltó, lehet eredményes, aktív, boldog, gondtalan, változatos, sikeres, hasznos. De lehet szürke vagy keserves, lehet nehéz, szegényes, vigasztalan, küzdelmes. Lehet átlagos - mint oly sokaknak - melynek során örömök, bánatok, sikerek, nehézségek váltogatják egymást. Mindenki a szebb, jobb, eredményesebb után áhítozik.

Bárhogy is van, magunk vagyunk élvezői vagy elszenvedői. És persze tevékeny résztvevői. És ez itt a kulcs kérdés. Hogyan tevékenykedünk? Van, hogy vígjátékot játszunk, van, hogy drámát, a tragédiát inkább kerülnénk.

Az élet nem főpróba! Azonnal élesben játszunk születésünktől fogva.

Élettérről szoktunk beszélni. Ezt a játszóteret kell úgy alakítanunk, hogy magunk és környezetünk számára is jó legyen az "előadás"! Ehhez meg kell találni a megfelelő szereplőket, és öntevékenyen jól rendezni a dolgokat.

Fáradni kell a jó megoldásokért, de nagyon megéri.

A szerepeket meg lehet tanulni, bele lehet tanulni, sőt az együttéléshez muszáj is! Az életedben van gyermeki, lehet házastársi, élettársi, és szülői, meg sok egyéb szereped is. De bármennyire jó vagy ezekben, az összjátékra is nagyon kell figyelni!

Van/nak társad/aid ezekben a szerepekben. Fontos, hogyan fordulsz oda hozzájuk.

Ha jóindulatú, szeretetteljes, odafigyelő, együttérző a közreműködésed, akkor társad is majd úgy játszik. Ha hideg, bántó, leckéztető vagy, ilyen választ kapsz a párodtól is. Vagy pedig visszavonul, elzárkózik. A közös játék veszíthet a lendületéből olykor, de nagyon kell ügyelni rá, hogy ne dráma legyen a végére!

Ilyenkor érdemes újragondolni a szerepeket és új rendezésbe fogni. Sokat tehettek a kapcsolatotok megújításáért önképzéssel is. Ha ez már nem elég, akkor kérjetek föl külső "rendezőt" az előadás sikere érdekében! Forduljatok párkapcsolati szakemberhez!

Ne feledd: TE VAGY A(z egyik) FŐSZEREPLŐ! És ez jó játék!